Digital Lebanon:

Agenda
Day One: 2019-09-13
08:30
am
Registration
1 hour
09:30
am
Opening Session 1: Fuelling Growth
1 hour
  • National strategy to develop digital economy in Lebanon
  • Accelerating digital transformation in government
  • Lebanon 2020 Telecom Vision
  • McKinsey Report: a roadmap for change
10:30
am
Networking Break
30 minutes
11:00
am
Session 2: Positioning Lebanon on the Global Digital Economy Map
1 hour and 30 minutes
  • Developing the Infrastructure
  • Developing Lebanon’s brand as a digital hub for outsourcing, research, analytics and content generation and distribution
  • Virtual and physical infrastructure and the outlook of 5G in Lebanon and potential impact
  • National Data Centre project and Investment opportunities in the infrastructure
  • Tripoli Special Free Zone and the Knowledge Innovation Centre
  • Role of Lebanese Diaspora in mobilizing global digital players and investments into Lebanon
12:30
pm
Session 3: Digital Transformation
1 hour and 30 minutes
  • Global Experience: Driving Digital transformation in Government: G2G, G2B, G2C
  • Digitalization across several sectors: banking, healthcare, education, energy, transportation…
  • The e-Lira initiative: Integrating the payments sector with public services
  • The Role of the Private Sector in Building the Human Capacity needed for Digitization
02:00
pm
Session 4: The Rise of Digital Everything
1 hour and 15 minutes
  • The future of e-government and public digital services in the digital everything era
  • Reimagining the consumer lifecycle with revolutionized payments
  • Financial innovation: the hype and the reality
  • Artificial Intelligence, Internet of Things, Blockchain and potential applications in Lebanon
  • Autonomous and Connected Cars
03:15
pm
Networking Lunch
1 hour and 15 minutes
04:30
pm
Session 5: The Digital Champions
1 hour
  • Strengthening and streamlining the entrepreneurial ecosystem and culture
  • Empowering local incubators and accelerators
  • Enhancing access to capital and finance
  • Fostering Innovation through powering start-ups
  • Helping successful start-ups to scale up regionally and globally
05:30
pm
Concluding panel with HE Saad Hariri
1 hour

GET YOUR TICKETS

  • 00
    Days
  • 00
    Hours
  • 00
    Mins
  • 00
    Secs

Sponsors

    Ecosystem Partners

    Education Partners

    Organizers